ÚJ DIMENZIÓK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN MISKOLCON

MISKOLC EGYETEMVÁROS 2015

A MISKOLCI EGYETEM

ÉS MISKOLC VÁROS

ÖSSZEHANGOLT TUDÁSTRANSZFER

ÉS INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁS FEJLESZTÉSE,

VALAMINT FENNTARTHATÓ PARTNERSÉG KIÉPÍTÉSE

STRATÉGIAI GAZDASÁGI SZEREPLŐK BEVONÁSÁVAL

 

A TudásPark – Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt egy olyan újszerű komplex kezdeményezés, amely a vállalatok, kutatók és az önkormányzat leghatékonyabb együttműködését célozza. A projekt elsődleges célja, hogy a helyi tudás a helyi gazdaságban és iparban hasznosuljon.
 
Mintegy 50 kutatási és innovációs, helyi ipari szükségleten alapuló, hatását már rövidtávon is kifejtő beérkezett fejlesztési elképzelésből 12 vezérprojekt kidolgozása kezdődött el a projekt támogatásával. Ezek közül az elektromos közbringa fejlesztését, a települési hulladékok energetikai célú felhasználásának fejlesztését célzó projektek eredményei közvetlenül is érintik a lakosságot. Ezen túlmenően a közterületi hibabejelentő rendszer fejlesztése, vagy az egyetem-város és egyes ipari partnerek bizonyos informatikai rendszereinek összekapcsolása is jelentős hatást gyakorol majd a városi életminőségre.
A projektben még készül egy helyi innovációs akcióterv, illetve egy interaktív, helyi Tudás Térkép is, amely a Miskolc és térségében elérhető fejlesztések, kompetenciák, szakértők és innovatív vállalkozások leltárát tartalmazza. A projekttől hosszú távon azt várják a partnerek, hogy a helyi tudást és innovációt hasznosító cégek gyarapodást, új munkahelyeket, magasabb jövedelmet hoznak Miskolcra, támogatva az itt élők életszínvonalának jelentős emelkedését.
 
TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0012