Nincs inspirálóbb, mint a jó példa – budapesti közönségét is meggyőzte Jeney Ákos

„Végtelen lehetőségek állnak előttünk. A táskánkban lévő laptoppal, a zsebben lapuló okos telefonnal bármit megalkothatunk, és ezzel hatást gyakorolhatunk a világra” – vallja Jeney Ákos. A miskolci kreatív vizuális kommunikátor gondolatait a Talentn tehetségfórumon is értékelték: ő kapta a leginspirálóbb előadói díjat!

Talentn – ahol tehetségek találkoznak, s gondolataik, lehetőségeik nem egyszerűen összeadódnak, hanem megsokszorozódnak, hatványokra emelkednek. A plakátokon, televízióban és rádióban országszerte hirdetett tehetségfórumon tartott előadást Jeney Ákos miskolci vizuális kommunikátor. A fővárosi Várkert Bazárban középiskolások, gimnazisták, valamint mások mellett a La Femme – 50 tehetséges magyar fiatal program mentorjai, így az Ákost mentoráló Beck György Vodafone-vezér is jelen volt.

jeney_akos_talentn_151110_1.jpg

A 16 előadónak egyetlen feladata volt: rövid, alig 10 perces bemutatkozásukkal inspirálják a fiatalokat. Érdekesség, hogy Ákos éppen a két évvel ezelőtti, első alkalommal megrendezett Talentn rendezvényen ismerkedett meg a mentorprogrammal. Itt döntötte el, hogy ő is jelentkezik rá – most pedig már előadóként állt a közönsége elé!

– Abból indultam ki az előadásomban, hogy a semmiből létrehozni, teremteni valamit a világon a legjobb dolog – s miért ne lehetne erre bárki képes? Saját példámon keresztül mutattam be ennek lépéseit – mondja a miskolci tehetség.

jeney_akos_talentn_151110_2.jpg

S hogy hogyan is néz ki ez a folyamat Ákos szerint?:

Ismerkedni a világgal – majd komplexen gondolkodni és alkotni, de egyelőre még csak öncélúan – aztán megjelenik a tudatosság az alkotófolyamatokban – s végül mindezt jövedelmezővé tenni, elhelyezni magunkat és cégünket a gazdasági és a versenykörnyezetben.

– Véleményem szerint minden alkotási folyamat ezen állomások mentén zajlik. Az a szép benne, hogy az első lépés bármikor megtehető! Szerencsés korban élünk, hiszen végtelen lehetőségek állnak előttünk. A táskánkban lévő laptoppal, a zsebben lapuló okos telefonnal bármit megalkothatunk, és ezzel hatást gyakorolhatunk a világra – mondja.

jeney_akos_talentn_151110_3.jpg

Nos, olyannyira meggyőző volt a miskolci fiatal érvelése, hogy – a helyszíni és internetes szavazás után – a leginspirálóbb előadói díjat neki ítélték az innováció kategóriában. Az egyetemi és miskolci projekteket is bemutató előadás azonban nemcsak a diákok tetszését nyerte el: a tehetségfórumot megnyitó Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megnyitó beszédében többször is visszautalt Ákos előadására, majd személyesen is gratulált a miskolci tehetségnek.

Forrás: minap.hu